Bird, geen verlegen vogel meer

Ook met novist Bird maakte Champa kennis tijdens de Engelse lessen op de Santiphab High School. Deze zeer bescheiden novist werd veel geholpen door de andere novisten in deze klas.

Kampieuw, van monnik naar docent geschiedenis

Novist Kampieuw en Champa hebben elkaar ontmoet in 2014. Hij volgde niet alleen Engelse lessen in What Aphay (tempel), maar was ook drager van het project Geef het boek door, wat hij heeft overgenomen van novice Vanhxay.

Zesavanh, de hardwerkende monnik

Zesavanh leerde we kennen als novice bij een monnikschap in Luang Prabang. Hij heeft Engelse lessen gevolgd in Wat Aphay (tempel), al was het niveau voor hem te hoog. Sindsdien heeft Champa contact met hem.

Longgoal’s internationale avonturen

Longgoal is een bijzonder geval: als enige student werd hij in 2010 te goed bevonden voor de basislessen Engels die werden gegeven op de Santiphab High School in Luang Prabang. In combinatie met zijn agrarische studie heeft hij via Champa privélessen gehad om zijn Engels naar een nog hoger niveau te brengen.

Miss Taiy, van beste student naar docent

Miss Taiy was in 2010 een van de eerste studenten die onze lessen aan de Santiphab High School trouw volgde. Inmiddels kan Miss Taiy gezien worden als een ‘zusje’ van de foundation; zeer loyaal en een grote steun.

Santiphab High School

Miss-Taiy-2015-700x525

Een van de eerste activiteiten van Champa is het verzorgen en coördineren van naschoolse Engelse lessen op de Santiphab High School in Luang Prabang, waarmee werd begonnen in 2010.

House of Dreams

House of Dreams

Naast de individuele steun aan personen, richten de activiteiten in Laos zich voor een aanzienlijk deel op House of Dreams. In dit huis wonen kinderen uit afgelegen gebieden die op deze manier in Luang Prabang onderwijs kunnen volgen.

Big Brother Mouse

Big-Brother-Mouse-700x525

Big Brother Mouse is een organisatie waar Champa graag mee samenwerkt. De organisatie zet zich actief om de leesvaardigheid onder Laotianen te bevorderen en tegelijkertijd Engels te ontwikkelen.

Bamboo School

Phandeang is een dorp zo’n 40 kilometer van de Laotiaanse stad Luang Prabang. Het heeft alleen een basisschool en slechts een of twee jongens per jaar krijgen de kans zich verder ontplooien door toegelaten te worden bij een van de tempels van Luang Prabang

Geef je boek door

Veel monniken en novisten – monniken in opleiding – in Laos zijn erg gedreven om zich te ontwikkelen en de Engelse taal te leren. Champa geeft hen boeken passend bij elk niveau, die ze vervolgens weer kunnen doorgeven.

Oud-monniken Ae en Sichan

Ae en Sichan zijn twee jongens van rond de twintig uit Laos die er voor hebben gekozen om hun lang gekoesterde droom waar te maken en Engels te gaan studeren. Dit betekent dat zij de tempel waarin zij sinds hun jeugd leefden hebben moeten verlaten.

Giang en Huong

Giang en Houng zijn twee jonge vrouwen uit Vietnam die moeten leven met een zeer grote lichamelijke beperkingen door toedoen van agent orange. Dit ontbladeringsmiddel werd ingezet tijdens de Vietnamoorlog en heeft veel tweede generatie slachtoffers geëist, zoals Giang en Houng.