House of Dreams

House of Dreams

House of Dreams

Huisvesting voor studenten uit platteland


 

Naast de individuele steun aan personen, richten de activiteiten in Laos zich voor een aanzienlijk deel op House of Dreams. In dit huis wonen kinderen uit afgelegen gebieden die op deze manier in Luang Prabang onderwijs kunnen volgen. De drijvende kracht achter dit initiatief is oud-novist Kenny. Kenny en Maartje hebben elkaar in 2010 ontmoet waar hij haar docent Laotiaans was. De gesprekken over koetjes en kalfjes kregen al snel meer inhoud en zo ontstonden de eerste ideeën voor House of Dreams.

In de huidige praktijk betekent House of Dreams dat kinderen totdat ze klaar zijn met hun studie in het huis kunnen wonen en dat hun levensonderhoud volledig wordt bekostigd. Op deze manier kunnen zij zich volledig concentreren op hun studie. Zodra zij na hun studie een baan hebben gevonden, betalen zij een deel van de kosten terug aan House of Dreams. Het huis heeft beperkte opvangcapaciteiten, kinderen moeten daarom worden geselecteerd. Bij de selectie wordt er gekeken naar motivatie en potentie, en ook is de steun van de ouders een voorwaarde. Zo vindt House of Dreams het belangrijk dat de kinderen minimaal 2 keer per jaar naar huis gaan en dat ouders hun kinderen bezoeken.

De weg naar het huidige resultaat was er een met de nodige obstakels. Het koste veel moeite om de overheid te overtuigen, er waren forse geldproblemen vanwege het aanvankelijk uitblijven van donateurs en de zoektocht naar een geschikte locatie viel ook niet mee. Maar nu loopt het!

Uitbreiden

En Kenny heeft de smaak te pakken. Hij wil uitbreiden en groter worden in meerdere opzichten. Op het juiste moment kwam organisatie Your own two hands in zicht. Deze organisatie gaat Kenny helpen met het realiseren van zijn nieuwste doelen. Dit betekent ook dat vanaf dit jaar de betrokkenheid van Champa bij House of Dreams een wat andere vorm gaat krijgen. Zo zal in de dagelijkse praktijk en als het gaat om zakelijke beslissingen Your own two hands een meer prominente rol innemen. Wat blijft, is de adviserende rol die Champa blijft houden richting de jonge ondernemer Kenny. En waar mogelijk helpen we met lesgeven, zoals de eerste 6 maanden van 2016.

Ook blijft Champa enkele individuele studenten van HOD supporten, waaronder Larnoy. Zij is in 2015 gestart met High School en Champa ondersteunt haar financieel.

Kenny aan het werk